« Tonico

Youtube thumbnail

Innen mediadesign så kommer du gjerne innom en gig som ønsker at du lager youtube thumbnail som en mediadesigner. Det fungerer slik at du lager en bildepresentasjon som et miniatyrbilde.

Miniatyrbilder

Poenget med en Youtube thumbnail er å administrere en større gruppe med bilder raskt. Dette er noe både grafiske designere og fotografer bruker. Det er bare til å slå deg ned foran pc-skjermen med musen i den ene hånden og en nikotinfri snus i den andre for å starte arbeidet. Ved å bruke enkle designprogrammer som Canva, får du opp ferdige maler å bruke. Skal dette legges ut på en youtube-video så burde du inkludere ansiktet i oppstartsbildet. Bildet bør være tiltalende, samt thumbnailen skal fortelle noe om hva klippet skal handle om. Tenk stort og bruk store forklarende tekster på bildet også.

Raskere nedlasting av filer

Bildeformater for miniatyrbildet kan være i PNG, GIF, JPEG eller WEBP. Den mest brukte er JPEG, fordi filstørrelsen er mindre enn de andre bildeformatene. De nøyaktige pikseldimensjonene varierer. Thumbnail kan også brukes i tilfeller hvor det er flere bilder å se gjennom. Miniatyrbildene hjelper deg med å finne et bilde mye raskere, i stedet for å måtte åpne hver fil hver for seg. Nettsider med flere bilder vil også bruke miniatyrbilder i stedet for større. Dette er for å gjøre nedlastningen av nettsiden raskere. Deretter kan bruker kontrollere hvilke bilder som skal vises i full størrelse. Når du for eksempel søker etter bilder på nettet vil nettstedet lage thumbnail versjoner av bildene i retur, for å gjøre scrolling av bilder mer tilgjengelig.

26 Oct 2023